dijous, de juliol 31, 2008

Viatge a Irlanda

Teníem ganes de recórrer el país de les Maragdes, ens atreia el paisatge, el clima i la història política. L'única reticència era que pensaven que el paisatge s'assemblaria molt a la veïna Escòcia, que havíem visitat ja fa uns anys, però aquesta va ser la gran sorpresa del viatge. Ara podem dir que no tenen res a veure, Irlanda és diferent, és... increïble!

Preparatius:
  • Paperassa: no cal cap mena de passaport ni visat per als ciutadans europeus, no obstant ja que el tenim ens agrada portar-ho per si un cas es perd el DNI.

  • Moneda: Irlanda es troba dintre de la zona euro i per tant no hi ha cap mena de problema, la cosa es complica quan et mous pels voltants de Derry i Belfast a Irlanda del Nord, doncs no hi ha fronteres i ràpidament passes d'utilitzar euros a necessitar lliures esterlines. Nosaltres vam treure les lliures directament des de caixer, una vegada a Irlanda del Nord; us cobraran una comissió evidentment però no tan abusiva com als llocs de canvi turístics.

  • Clima: el clima és molt canviant, plou durant cinc minuts (o cau pedra com ens va passar a nosaltres) i de cop para, per tant cal anar preparat amb roba d'abric e impermeable. Tot i així cal remarcar que el temps que hem tingut durant l'estada ha estat bo en general, amb moltes estones de Sol.

    Si us moveu per la zona occidental i al nord trobareu que hi fa en general molt de vent, i quan diem molt volem dir que hi ha indrets que ja pots riure de la tramuntana... llocs d'especial intensitat són Clifden, Malin Head i Giant's Causeway.


  • Itinerari: típica volta a la illa començant des de Belfast i passant per Dublin, Cork, Kinsale, Clonakilty, Bantry, peninsula Dingle, Galway, Cifden, Donegal, Derry, peninsula d'Inishowen fins Malin Head (el punt més septentrional d'Irlanda), Giant's Causeway i tancar l'anell un altre cop a Belfast.


  • Transports (preu x persona):
    - Vol Barcelona-Belfast (Easyjet): 87.31 €
    - Lloguer de cotxe 10 dies (Autoeurope): 192.29 €
    - Despesa en gasolina sense plom: 187,43 €
    · Preu sense plom: des de 1.12 € fins 1.23 €
    · Preu gasoil: des de 1.20 € fins 1.29 €
    *El lloguer de cotxe i la gasolina és el total i no per persona


Allotjaments:
Durant la temporada de Setmana Santa els B&B tenien un preu més o menys semblant arreu de l'illa, uns 35 € per persona i nit, però a les ciutats principals aquest preu pot pujar considerablement depenent de la comoditat i la ubicació. A la seva plana web trobareu més informació.

Hi ha dues xarxes d'albergs (Independents i afiliats a Youth Hostel Internacional) volten els 14-17 € per persona i nit, tot i haver-hi de tot generalment qualsevol de les dues opcions les trobareu molt ben equipades i son confortables.

A nosaltres ens van agradar especialment:
  1. Sandrock Holiday Hostel: situat a Malin Head (peninsula d'Inishowen) és un alberg agradable i molt agradable i tranquil regentat per una simpàtica parella que us atendràn en tot el que puguin. Habitacions amb lliteres que haureu compartir, pero les vistes al mar des de la sala d'estar i des de les habitacions del hostel no té preu.

  2. P.K. Lodge: prop de la localitat d'Skibbereen, al sud d'Irlanda, és un bed&breakfast molt confortable regentat per una familia molt viatgera i enamorada d'espanya.

  3. Blue Stack Donegal: youth hostel de recent inauguració amb l'única pega d'estar una mica distant de la ciutat de Donegal.
Algunes recomanacions :
Durant aquesta època (Setmana Santa) us trobareu que a les ciutats principals Dublin i Belfast hi ha molta gent i per tant haureu de reservar amb antelació els Youth Hostels o B&B (nosaltres no varem trobar plaça a l'alberg de Belfast). A la resta de l'illa no trobareu cap problema per acomodar-vos a qualsevol dels múltiples B&B que trobareu a les ciutats i poblets o a qualsevol dels múltiples Youth Hostels que hi ha a l'illa, de fet nosaltres varem arribar a estar al Youth Hostel de Donegal sense més companyia que un noi de França que treballava per allà.

Si llogueu un cotxe i teniu pensat voltar per l'illa no llogueu un cotxe gran, les carreteres són molt petites i els irlandesos condueixen amb una habilitat i velocitat espectacular per calçades on amb prou feines només cap un cotxe; el problema ve quan us toca creuar-vos a vosaltres amb un conductor "hàbil".

Què canviaríem del viatge i què és imprescindible?
Potser el pitjor inconvenient d'aquesta època és el fred, però també s'agraeix viatjar a Setmana Santa doncs durant aquesta temporada disposareu de l'illa per vosaltres sols.

Com a punts fort ens destaquem:
  1. Ruta des de Cork a Galway tot passant pel sud doncs el paisatge que trobareu és espectacular.

  2. No deixeu de visitar la península Dingle: platjes de sorra blanca, prats verds i solitaris, antigues casetes de pedra...

  3. Visiteu la península d'Inishowen i intenteu arribar a Malin Head, el lloc més remot al nord de l'illa, un indret on dóna la sensació que no pasa el temps amb meravellosos paisatges desolats, abruptes i continuament escombrats per un vent incessant...

  4. Finalment visiteu Belfast, respireu Belfast, viviu Belfast; murals pintats a les desgastades parets de la ciutat, murs d'acer entre barris... en definitiva aquesta ciutat és una cicatriu o encara pitjor, una ferida encara sense sanar.

    Quan nosaltres vam arribar a Belfast va coincidir un plujós Diumenge de Pasqua, ple d
    e manifestacions pro-irlandeses: gent uniformada al més pur estil paramilitar seguides d'un mar de famílies portant retrats de difunts, i es que en realitat no ha passat tant de temps des de totes aquelles atrocitats que van assolar la ciutat, els cementiris replets de banderes, emblemes i tombes tancades massa aviat ho demostren.
Com a canvis a la ruta:
  1. Durant el trajecte vam tenir que decidir si visitar The Burren o els penya-segats de Moher... el Burren és maco però durant el trajecte hem vist millors paisatges, per contra ens varem perdre aquests fantastics penya-segats.

  2. Ens hagués agradat visitar les illes Aran, petites illes amb un encant molt particular... però per manca de temps no vam poder arribar.

Algunes fotografies:





3 comentaris:

Josep M. Ferrer ha dit...

Déu ni do amb els paisatges d'Irlanda. Aquest sí que és un país que vull recòrrer un estiu d'aquests!!! Molt maques les fotos i un escrit molt pràctic i útil!!!

olga ha dit...

Muy bien! encontrar gente que explique cosas práticas para viajar. Estamos pensando en ir a Irlanda en Agosto y???? 10 días, somos dos parejas y aún no sabemos por donde comenzar. El avión Girona-Dublin, luego...no encanta caminar.
Si sabes de algún lugar donde pueda encontrar información para caminantes?. Gracias por la información!

Aleix ha dit...

Us agraeixo moltíssim el relat del viatge, que sens dubte orienta als qui encara no hi hem estat i pensem anar-hi. M'apunto això dels Cliffs i les illes Aran. Gràcies!