dissabte, de setembre 13, 2008

Viatjant per terres del Sikkim VII

Gangtok
Els últims dos dies abans de la nostra sortida cap a l'Índia, la de veritat, la dels sorolls, fums, calor, la del menjar picant i dels aires condicionats a tota pastilla, els passem relaxadament al Netuk House. En aquest hotel, Justin, el noi que farà de la nostra estança un plaer, atendrà totes les nostres necessitats amb una delicadesa infinita.

Un dia abans de sortir demanem un taxi privat que ens porti a Bagdogra; l'aeroport més proper al Sikkim. Aquesta vegada el nostre transport serà privat doncs el necessitem per arribar sense falta i puntualment al nostre vol cap a New Delhi. La carretera de baixada des de Gangtok no ens preocupa doncs és una carretera amb molt de transit i qualsevol problema amb les esllavissades queda resolt en poc temps.

Marxem de la tranquilitat del Netuk House, on ens acomiaden amb una capsa que conté el nostre esmorzar. Realment et fan sentir com si fossis a casa.

Habitacions del Netuk House

De Gangtok a Mumbai
Trigarem tot el dia en arribar a Mumbai. Agafem un vol de la companyia de baix cost SpiceJet a Bagdogra que ens portarà fins New Delhi i des d'allí un altre que ens deixarà a Mumbai, on no arribarem fins les 12 de la nit. Allà supossadament ens espera un taxi d'hotel.

Són les 12, el taxi no s'ha presentat i hem d'agafar un taxi al mateix aeroport. Sense cap mena de dubte ens estafaran. Intentem pactar un preu però el taxista ens dóna llargues... finalment aconseguim que ens possi el taximetre. Cagada, doncs d'aquesta manera hem aconseguit que ens faci una ruta turística per tota la ciutat. Arribem a l'hotel sobre la una i mitja...

Després de fer la queixa pertinent i demostrar amb el mail de reserva imprés (doncs ja ens coneixem aquest tipus de personatges) que teniem contractat un taxi del hotel anem cansats a dormir.

Mumbai
Ens queda un dia per donar voltes per la zona turística de Mumbai, Colaba. L'any passat no vam estar per aquesta zona i ens sorprén la quantitat de turistes que es mouen per aquí. Botigues de les "millors" marques es confonen entre les tendes de records i les de quincalla. Als molls, la porta de l'Índia, un edifici tipus arc del trionf que tenen en restauració on venedors de globus, fotografies i circuits turístics es barallan per guanyar unes rupies. Uns nois es banyen i criden l'atenció de tothom mentre el turista occidental cerca desesperadament un lloc on fugir de la calor...

Entre la gent un noi ens ofereix la possibilitat de fer carrera en Bollywood. Acostuma a passar que als occidentals els hi ofereixin petits papers o fer d'extres a les pelicules i series de Bollywood. Per el modic sou de 500 rupies per cap et fan estar tot un dia als estudis de cinema. Nosaltres no teniem temps i per altre banda vam parlar amb uns nois que hi havien participat el dia anterior i ens van comentar que van estar en condicins pésimes i van acabar per sortir dels estudis tardissim, doncs no els deixaven marxar fins que no acabés la toma. En aquesta història del Bollywood et trobas comentaris i experiències per tots els gustos; d'espectaculars i d'odioses.

Vistes del port des de la porta de l'Índia

Ens veiem Nepal, fins aviat Índia!
Després d'un mes de viatge, d'haver vist les meravelloses i antigues ciutats del Nepal, d'haver passat mil i una en els trajectes, de visitar tants temples, de menjar pastissos a Gangtok, de gaudir del nord del Sikkim a prop de 4800 metres d'alçada, de les persones conegudes en aquests indrets, de la naturalessa en estat pur i salvatge, de les esllavissades i les sangoneres, del Kanchendongza, del menjar esquissit... deixem aquesta Índia, la nostra Índia, tan diferent de tants llocs visitats, la que ens estimem i a la que algun dia, segur, tornarem. Ens veiem Nepal, fins aviat Índia!